avagy a Trebnitz-i kastélykísértet beszámolója

Berlintől keletre

Berlintől keletre

Szeret/utál lista Németországról

...illetve a Märkisch-Oderland és Berlin közé eső részről

2016. január 30. - mezzanin

 

Szeret:

- hihetetlenül kedvesek, rugalmasak és segítőkészek a kalauzok. A minap fontolgattam, hogy viszek nekik virágot, mert hozzájuk foghatóan kedves kallerrel még nem hozott össze a jósorsom magyar nyelvterületen

- lehet precíziós tevékenységeket végezni a vonaton. Lásd: írás, varrás, bombák hatástalanítása, stb.

- létezik olyan, hogy TÚL sok pénzt adnak egy projektre, amit már NEHÉZ elkölteni. Ezt még mindig nem sikerült felfogjam.

- köszönetképpen a lakosság segítségnyújtásáért a menekültügyben ingyen lehet látogatni egy csomó múzeumot, botanikus kertet, stb.

 

Utál:

- rettentő fostalicska az időjárás. El se indulj víz- és szélálló meleg kabát nélkül. Ugyanez érvényes cipőre.

- elfelejtheted a szabad netezést. Youtube-ról rengeteg minden le van tiltva (pl. Akkezdet Phiai, Európa Kiadó - hogy ez hol érinti a német szerzői jogi törvényt, még mindig nem értem), a letöltést meg jobb ha mellőzöd, mert rajtadüt a BND Kommando, és csengetheted a 600 eurókat letöltött tételenként. Jó esetben. A stream még a megtűrt kategóriába esik, de - mivel a hálózatok nem mai csirkék, különösen mifelénk vidéken - rohadtlassú és szaggatott a lejátszás. 

-autó nélkül vidéken cseszheted. Pénteken este a szomszéd faluból bő két és fél óra alatt sikerült hazajutni, 3 átszállással. 8 kilométerről beszélünk. Ha nem lett volna koromsötét és szélvihar, inkább legyaloglom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://berlintolkeletre.blog.hu/api/trackback/id/tr948335918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása